Aerial Yoga

Een doek (in de vorm van een hangmat), je lichaam en de zwaartekracht, meer heb je niet nodig voor Aerial Yoga. Deze unieke manier om yogahoudingen te beoefenen is voor iedereen toegankelijk.*
Ervaar het gevoel van gewichtloosheid, vrijheid, ruimte en lengte in je hele lichaam. Leer om los te laten en laat de zwaartekracht zijn werk doen tijdens omgekeerde houdingen. 

Het doek biedt ondersteuning en helpt daarbij ontspannen, het haalt de compressie uit de wervelkolom, spanning uit nek en schouders en zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Daarnaast zorgt het doek ook voor uitdaging, waardoor je werkt aan kracht (zowel fysiek als mentaal) en flexibiliteit. 

Tijdens het spelen met de zwaartekracht, bouw je met plezier aan kracht, souplesse, vertrouwen en balans en krijg je de massages van het doek er gratis bij. Je zult verbaasd zijn waartoe je in staat bent. Het spelen met de zwaartekracht zet je leven letterlijk op zijn kop. En met resultaat, want je gelukshormonen gaan stromen! Mits je klaar bent om volledig op het doek te vertrouwen en los te laten.

Iedere les wordt op een unieke manier, letterlijk zwevend, afgesloten.
 

* Een Aerial yogales is geschikt voor iedereen; je hoeft geen ervaren yogi te zijn om mee te doen, maar pas wel op als je een hoge bloeddruk hebt. De houdingen waarbij je ondersteboven hangt zijn dan niet aan te raden.

* Draag altijd een shirtje met mouwtjes tijdens deze les i.v.m. hygiëne en liever geen sieraden.

Yin Yoga

In tegenstelling tot de dynamische vormen van yoga richt Yin yoga zich niet op het versterken van je spieren, maar juist op het ontspannen ervan. 
Door de spieren te ontspannen bereik je de diepere lagen van het lichaam zoals de gewrichten, de botten en het bindweefsel. Bindweefsel versterkt en verlengt zich langzamer dan spierweefsel en wanneer we lichamelijke klachten hebben of ouder worden wordt dit bindweefsel stugger en droogt het uit, waardoor het minder flexibel en soepel is. Daarom worden in Yin Yoga de houdingen tussen de drie en vijf minuten vastgehouden. Dit zorgt ervoor dat het bindweefsel langzaam oprekt en beter hydrateert, zodat het soepeler wordt.

Een ander bijkomend voordeel is dat in de Yin houdingen de meridianen (energiebanen) in het lichaam, die door het bindweefsel lopen, ondersteund worden. De energie kan er op deze manier beter doorheen stromen wat een positief effect heeft op het totale welzijn. Je voelt je fitter, emotioneel stabieler en de gezondheid van de organen wordt positief beïnvloed.

Door het lang aanhouden van de houdingen kunnen lichaam en geest zich op een diep niveau openen en blokkades worden opgeheven; de energie kan weer gaan stromen.

Yin yoga geeft diepe ontspanning en leert je ruimte ervaren in je lichaam en je geest.

Wanneer je het moeilijk vindt je te ontspannen en je lichaam stijf is, kun je kiezen voor Yin yoga.  Ook voor een druk leven, veel stress, intensief sporten (Yang) is Yin yoga een perfecte tegenhanger voor het bereiken van balans.
Yin yoga is voor iedereen; oud of jong, lenig of stijf, ervaren of onervaren met yoga.

Let op met Yin yoga als je zwanger bent of net bent bevallen, laat dit altijd aan de docent weten. Aangezien je lichaam week is kan het onverstandig zijn om diep in de houdingen te gaan.

Yin Yang Yoga

In een Yin Yang yogales worden actieve, dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld met verstillende houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen langer aangehouden worden. De Yang in de bewegingen is gericht op de spieren en zorgt voor een krachtig vitaal lichaam. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Zo ontstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest.

Andere lessen

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op!