Essentrics Stretch & Tone

Essentrics is de effectieve full body workout waarbij je door middel van dynamische vloeiende stretches de spieren tegelijkertijd verlengt en versterkt. Het resultaat: een sterker lichaam, een betere houding, meer spierdefinitie, een slanker silhouet, meer souplesse en energie. Door het gebruik van technieken uit Tai Chi, Yoga, Pilates, Ballet en fysiotherapie brengt Essentrics de spierketens op een toegankelijke manier weer in balans waardoor blessures herstellen en kunnen worden voorkomen. Alle +650 spieren worden op respectvolle en veilige manier getraind, gewrichten weer in beweging gebracht en bindweefsel hersteld. 

Essentrics geeft je lichaam weer de bewegingsvrijheid die het behoort te hebben. Hierdoor zullen prestaties op ander sportgebied verbeteren. Niet voor niets wordt in Canada en de Verenigde Staten Essentrics toegevoegd aan het trainingsschema van professionele atleten.

De lessen Essentrics Stretch & Tone geven je energie en je metabolisme een boost. Door de focus naar het lichaam te brengen, komt ook je geest tot rust.

Essentrics Release, Rebalance & Restore

Bij de Release, Rebalance & Restore workout van Essentrics ligt de nadruk op ontspanning. Deze workout is ideaal om stijve spieren en gewrichten op een respectvolle wijze weer soepel te maken en de mobiliteit, flexibiliteit en bewegingsvrijheid te verbeteren.

Aan de hand van zachte, vloeiende bewegingen en stretches wordt het lichaam weer in balans gebracht en het bindweefsel flexibel gemaakt. In een rustig tempo wordt kracht en energie opgebouwd. Deze workout is waardevol bij het verlichten van pijn en stress en daarmee zeer geschikt voor mensen met onder andere chronische condities en blessures. Daarnaast is deze workout een passende aanvulling in de herstelfase van (top)sportactiviteiten.

Essentrics Barre

De Essentrics Barre workout omvat alles wat een barre workout moet inhouden. Een dynamische full body workout waarbij staande en barre oefeningen worden gecombineerd. Respectvol voor het lichaam en tegelijkertijd uitdagend. De Barre workout is gebaseerd op de fundamentele principes en technieken van Essentrics. Met behulp van de barre kan het lichaam in efficiëntere hoeken worden gepositioneerd zodat spiergroepen effectiever getraind kunnen worden met de focus op het onderlichaam. De dieper liggende spieren van de rug, heupen, hamstrings en quadriceps worden hierdoor gestretcht en versterkt. Dit leidt tot meer specifiek gerichte body toning, verlicht pijn en geeft meer bewegingsvrijheid.

Creëer lengte, souplesse en kracht met de Essentrics Barre workout en vorm daarmee een basis voor het versterken van de rest van het lichaam. De vele been- en bilspieroefeningen en de afwisseling van rustige bewegingen met up-tempo oefeningen verbetert het uithoudingsvermogen. De workout is uitdagend maar voor iedereen geschikt doordat de intensiteit van de oefeningen zelf kan worden bepaald.

Andere lessen

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op!